El Riff - Pep Gimeno "Botifarra"

Arran de la presentació, el passat mes d'abril, del documental dirigit per Albert Montón Pep Gimeno Botifarra. El cant de les arrels, repassem la trajectòria musical -des de les seues col·laboracions inicials amb el grup Sarau, fins als seus tres discos en solitari- de Pep Gimeno "Botifarra", un intèrpret fonamental en la recuperació de les cançons tradicionals del País Valencià, sobretot, en les seues comarques centrals.

Albaes, jotes, peteneres, cants de batre de bressol o de plegar olives... Cançons populars de tradició oral que expliquen històries: la història i la memòria d'un poble.


A raíz de la presentación, el pasado mes de abril, del documental dirigido por Albert Montón Pep Gimeno Botifarra. El cant de les arrels, repasamos la trayectoria musical -desde sus colaboraciones iniciales con el grupo Sarau, hasta sus tres discos en solitario- de Pep Gimeno "Botifarra", un intérprete fundamental en la recuperación de las canciones tradicionales del País Valencià, sobre todo, en sus comarcas centrales.

Albaes, jotas, peteneras, cants de batre de bressol o de plegar olives... Canciones populares de tradición oral que cuentan historias: la historia y la memoria de un pueblo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario